Omdat de vloer bepalend is voor de inrichting van uw huis, geven we u vandaag 5 tips voor het uitkiezen van uw droomvloer. Ons aanbod houten vloeren is zeer uitgebreid, van visgraatvloeren tot strakke tijdloze vloeren. Waar kiest u voor? Kies uw droomvloer aan de hand van deze 5 tips.

1. Denk in ruimtes

Het inrichten van een ruimte begint bij de vloer. Op basis van deze keuze, bepaalt u de meubels, kleuren en materialen. In de woonkamer is het gebruik van de vloer vele malen groter dan op zolder. Kies daarom de hoofdvloer voor de woonkamer als belangrijkste item. Heeft u een beperkt budget? Bekijk dan eens pvc vloeren of laminaat vloeren, die tegenwoordig ver in de buurt komen van houten vloeren qua look and feel, maar qua budget fijner voor de portemonnee zijn. Combineer bijvoorbeeld massief parket in de woonkamer met een goedkoper laminaat in de slaapkamer.

2. Kies uw favoriete stijl

Weet u al in welke stijl u uw woning wil inrichten? Dat is heel handig! Een landelijke inrichting vragen we een andere aanpak dan industriële inrichtingen. Houten vloeren kunnen in beide stijlen goed gematcht worden met bijpassende accessoires. Ze gaan lang mee, zijn onderhoudsvriendelijk en passen bij iedere woonstijl. Houten vloeren zijn wel duur in aanschaf, maar gaan wel jarenlang mee.

3. Kies de juiste kleur

Ook als u voor hout kiest, zijn de mogelijkheden eindeloos. Allereerst is het kiezen van de afwerking belangrijk: glad, grof, robuust of fijn? Daarnaast kun je kiezen voor lichte of donkere kleuren. Is er een keuze gemaakt vraag dan of je wat stalen mee mag nemen. Deze kun je in je woonkamer leggen of in je slaapkamer of welke ruimte dan ook. Op die manier kun je goed zien hoe het licht op de vloer valt. Het licht kan namelijk ook de indruk wekken dat de houten vloeren donkerder zijn of juist lichter dan dat ze in werkelijkheid zijn.

4. Geef het vorm

De manier waarop de vloeren worden gelegd maakt ook veel verschil. Natuurlijk kunt u gaan voor de lange banen, maar nog steeds zijn de visgraatvloeren erg populair. Deze komen veel voor in nieuwbouwhuizen in combinatie met stalen deuren. Dit geeft een heel erg tijdloze sfeer.

5. Maak af met de juiste accessoires

De vloer zal nooit uit zichzelf staan ​​(of gaan liggen). Omgeven door kleuren en meubels is de vloer nog unieker. Om een ​​natuurlijke overgang tussen de vloer en de bank te creëren, is het tapijt een onmisbare lijm. Niet alleen stijlvol, warm en comfortabel, maar ook praktisch. Met een vloerkleed creëert u een echte zithoek.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over houten vloeren? Stel ze gerust. Met jarenlange ervaring bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u een afspraak maken met onze specialisten? Bel voor meer informatie of een vrijblijvende offerte naar 030 – 290 1595 of vul ons contactformulier in.