skip to Main Content
Levertijd 1 tot 2 weken! Uniek aanbod van Houten vloeren Scherpste prijsgarantie Kom langs in de de Showroom

Doelstelling van het product, Budget lamel. Deze product lijn is ontworpen als vervanger van laminaat of fineerparket. Budgetlamel is niet ontworpen als vervanger  van een massief houten vloer of een hogere kwaliteit lamelparket ook wel multiplank of duoplank genoemd. Bax Houthandel wilt u een kwalitatief goede budgetlamel aanbieden opgebouwd uit een toplaag met multiplex, 2 laag lamelparket. Wij bieden u bewust 2 laag parket aan het niet het kwalitatief mindere 3 laag parket dat u elders voor hetzelfde geld zou kunnen kopen. Lees verder kwaliteit 2-3-laagBudgetlamel koop u bij ons al vanaf € 17,50/m2 zie prijslijst-budget-lamel. Voor de showroom klik hier: showroom-smart-life.

Budget lamelparket Smart life een voordelig lamelparket.

 

zie:Aanbiedigen budget lamel hier vindt meerdere aanbiedingen bij elkaar.

Voor overige prijzen kijk bij Prijzen budget lamel

 

Gerookte eiken houten vloerenoud eiken houten vloerenPrijzen smartlife budget lamel Aanbieding budget lamel Sparky afwerktechnieken
Gerookt eiken               verouderd eiken       Prijzen budget lamel    Aanbiedingen budget lamel       Afwerkingtechnieken

 

 

In dit overzicht gaan wij dieper in op het product en geven u inzicht in:

1. Toepassing mogelijkheden.

2. Specificatie budget lamel.

3. Leginstructie budget lamel.

4. Garantie budget lamel.

Onze smart life budgetlamel collectie bied u de mogelijkheid te keizen voor de voordelen van een echte houten vloer tegen een goedkopere prijs dan de traditionele prijsstelling van de gemiddelde kwaliteit laminaat of een 3 laag lamelparket. U ziet, ruikt en voelt een echte houten vloer. Ook de afwerking van budgetlamel is hetzelfde als een houten vloer. Het is mogelijk om deze houten planken al af fabriek te laten behandelen in de kleurolie die u wilt of door ons te laten installeren.

Alles over budget lamelparket Smart life, een voordelig lamelparket

 

waaier smartlife.jpgToepassing mogelijkheid.

De toepassing van budgetlamel kent best veel mogelijkheden.

In de basis is het zeer geschikt voor alles in een huur huis. Voor een koop huis is het perfect voor slaapkamers. Het kan ook in de huiskamer alleen adviseren wij daar een hogere kwaliteit en die vindt u in onze product lijn: long life.

Door onze 2 laag opbouw zien wij in de praktijk dat ons budget lamel ook wordt gebruikt voor wand en plafond betimmeringen en lambrisering. Door zijn 14 mm totaal dikte en de opbouw met watervast multiplex is de opbouw hiervoor zeer geschikt.

Voor vloer verwarming adviseren wij onze Long Life producten, zie houten vloeren vloerverwarming.

 

Budget lamelparket en haar specificatie.

Inhoudelijk kunt u de details vinden in onze product data sheet: specificatie-budget-lamel.

Samengevat: u treft in budgetlamel een 14mm dikke plank waarbij de vloerdelen zijn opgebouwd uit een toplaag van tenminste 2,5 mm massief hout die verlijmt is op 11,5 mm watervast multiplex.

Budget lamelparket en de leginstructie.

Dit lamelparket kan zeer goed zwevend en vast op een houten of platen ondervloer worden vastgezet. ook kunt u heel goed verlijmen. In de leginstructie-budget-lamel vindt u daar meer over.

Budgetlamel is niet geschikt om op rachels of houten latten te plaatsen. Ook is het niet geschikt om over een balken structuur een beroep te doen over het zelf dragend vermogen.

 

Budget lamelparket en garantie.

De vraag is bij garantie eigelijk, wat kan er fout gaan of fout zijn bij een product.

Analyseren wij budgetlamel dan praten we over 2 zaken:

1. De verlijming en 2 de zaken die van toepassing zijn op ieder natuur product.

Op de verlijming heeft u garantie: lees garantie-budget-lamel.

Natuur producten dienen binnen een normale leef conditie gehouden te worden, hierop zijn ze ook geproduceerd. Leef conditie bij hout gaat louter om de lucht vochtigheid. Als deze te nat is kan de vloer iets te veel uitzetten, dit is vaak geen probleem. Ook de opbouw met watervast multiplex kan tegen een stootje. Uitdrogen heeft bij alle typen vloeren problemen: u kunt kieren krijgen, de delen kunnen zelf iets inscheuren. Dit is heel makkelijk te voorkomen met een luchtbevochtiger. In dit document luchtbevochtiger staat precies beschreven hoe het zit met vocht en over hoeveel we praten. Lees dit goed door want in de praktijk komen hier de meeste problemen door. Dat geldt voor alle typen houten vloeren, zowel lamelparket als massief hout of parket.

Als u de vloer door ons wilt laten installeren dan hebben wij daar een aparte garantie mogelijkheid voor, zie: garantie-longlife.

 

Productvergelijk.

Laat u niet alleen door een prijs verleiden, kijk goed wat u voor u geld krijgt. Om daar bij te helpen is het nuttig om te kijken naar de vercshillende vloer soorten die in de markt worden aangeboden, niet alleen hoe ze eruit zien maar de technische zaken van het arsenaal producten. Lees: houten vloeren product vergelijking.

enkele feiten over Smart Life in een rijtje:

 • Smart life budget lamel is een originele houten vloer / parketvloer
 • Smart life budget lamel heeft een toplaag van 1,5 mm of  2,5mm hardhout bv eiken.
 • Smart life budget lamel is af te werken met vloeren lak of (kleur) olie
 • Smart life budget lamel heeft een langere levensduur dan laminaat of fineerparket
 • Smart life budget lamel is makkelijk te repareren / schuren
 • Smart life budget lamel is niet duurder dan kwaliteitslaminaat
 • Smart life budget lamel is makkelijk te installeren voor de doe-het zelver
 • Smart life budget lamel is verkrijgbaar in langere lengtes tot max 2400mm.
 • Smart life budget lamel heeft doordat het echt hout is ook de geur, structuur en houtnerf.
 • Smart life budget lamel heeft een 2 laag opbouw en is veel beter dan een 3 laag opbouw.
 • Smart life budget lamel is goedkoop, u heeft het al vanaf € 17,50/m2.

Dit budget lamel is ook te behandelen met kleurolie, waardoor het mogelijk is te kiezen uit minstens 7 verschillende kleuren. Voor de liefhebber van oude vloeren zijn er ook verschillende verouderingstechnieken mogelijk om uw budget lamel net die oude look te geven welke u mooi vind. Te kiezen zijn de volgende verouderingstechnieken:

 1. Gerookt Smart life budget lamel
 2. Stonewash Smart life budgel lamel
 3. Greywash Smart life budget lamel
 4. Whitewash Smart life budget lamel
 5. Geborsteld Smart life budget lamel
 6. Geborstel met lijnen Smart life budget lamel  

 

Behandelen van Smart life budget lamel

Net zoals bij een massieve houten vloeren is Smart life budget lamel gewoon te behandelen met de afwerking die u wenst. Het is ook mogelijk het Smart life budget lamel af fabriek te laten oliën is de kleur die u wilt. Dit maakt voor u het installeren een stuk makkelijker. Als u niet zelf wilt installeren, dan is het ook mogelijk dat Bax Houthandel de installatie voor u doet.

 

Voordelen van Smart life budget lamel in vergelijking tot laminaat

Tegenwoordig betalen we voor een beetje redelijk laminaat tussen de euro 20 en 40/m2. Goedkoper kan alleen wordt er kwalitatief veel ingeleverd.

Laminaat is opgebouwd uit 3 elementen:

 1. HDF (high density fibre)
 2. Een foto van een stuk hout
 3. Een lak laag.
 4. Het nadeel van die foto’s is dat we in een vloer al heel snel steeds dezelfde decoren aantreffen en dat is zonde.

 

Samengevat is het nadeel van laminaat:

 1. Veel dezelfde decoren in de vloer.
 2. Planken met korte lengtes, in de regel 1.2 meter.
 3. Niet in olie uitvoering te verkrijgen
 4. Niet schuurbaar
 5. Alleen standaard decoren zijn beschikbaar

Smart life budget lamel bestaat uit echt hout en de houtstructuur en hout nerf alsmede knoesten zijn puur natuur!! De vloer kan in een olie afwerking waardoor een rijke uitstraling wordt verkregen en het onderhoud makkelijk is. De vloer bestaat uit lange lengtes, de lengte van laminaat is in de regel 1 van de kortere lengtes in budget lamel oplopend tot maximaal 2,40 m1.

Smart life budget lamel kent heel veel decoren in olie en lak afwerking met vele kleur mogelijkheden. U kunt ook laten roken en/of verouderen. Smart life budget lamel is verkijkbaar in een aantal varianten naast de standaard multiplex.

Bax Houthandel heeft een Smart life budget lamel op particle board in de decoren eiken en robijn hout.

Een kwalitatief beter product is het lamelparket in de vorm van een duo plank, 15mm watervast multiplex met een 4mm houten toplaag. U betaald wat meer en krijgt ook meer: zie de producten onder Long Life.

Back To Top