Een dakkapel laten plaatsen is een weloverwogen beslissing. Het gaat om serieus geld met een serieus verandering aan uw woning. Met name natuurlijk de zolder: deze wordt met een dakkapel groter, ruimer en vaak ook veel lichter. Door een dakkapel met grote ramen te kiezen, krijgt u ineens veel meer lichtinval. En dat is mooi! Zo kan uw zolder na het plaatsen van een dakkapel een andere functie krijgen, bijvoorbeeld als extra logeerkamer, slaapkamer of zelfs werkkamer. Een dakkapel plaatsen is de ideale manier om extra ruimte te creëren in uw woning.

Prefab dakkapel of traditionele dakkapel?

De dakkapel is in de jaren ontwikkeld. Waar het ooit begon met een traditioneel dakkapel dat op maat is gemaakt en ter plekke werd gebouwd, is er tegenwoordig een goedkopere en snellere oplossing: de prefab dakkapel. Dit is een dakkapel die in de fabriek wordt gemaakt en als het ware ‘kant en klaar’ op je dak wordt geplaatst. Deze is vaak goedkoper en kan al binnen 1 dag geplaatst worden. Een ander voordeel van een prefab dakkapel is dat je minder overlast hebt van de verbouwing door de snelle plaatsing. Een voordeel van de traditionele dakkapel is dat deze op elk soort dak worden geplaatst. Daarmee is het echt maatwerk, zijn de kosten wat hoger, maar de mogelijkheden eindeloos.

Kosten van een dakkapel

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel kunnen sterk verschillen. De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Het begint bij de soort kapel, het formaat, de plaatsing en het materiaal. Wilt u bijvoorbeeld middelgrote prefab dakkapel van kunststof? Dan begint de investering vaak al bij € 4.000. Vaak is een houten dakkapel in prefab de voordeligste keuze. Echter, wanneer het bij maatwerk timmerwerk komt kijken, bent u vaak duurder uit. Laat u daarom goed adviseren door onze dakkapel specialisten.

Subsidie aanvragen?

Voor de dakkapel an sich kunt u geen subsidie aanvragen. Echter kunt u er wel voor kiezen om uw woning eerst te verduurzamen, op die manier komt u wel in aanmerking voor subsidies. Een voorbeeld daarvan is de SEEW-regeling, Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Het is een subsidie die u krijgt van de overheid wanneer u energiebesparende voorzieningen laat aanleggen in uw woning. Bij het plaatsen van een dakkapel kunt u er namelijk voor kiezen om uw woning direct te laten isoleren. Op die manier kunt u zich laten informeren over deze subsidieregeling.

Vergunning voor dakkapel nodig?

Voordat u een dakkapel gaat uitzoeken, is het raadzaam om bij de gemeente te informeren of u daar een vergunning voor nodig heeft. Dit is afhankelijk van onder andere de plaats en de afmetingen van de vergunning. Een dakkapel mag een maximale hoogte van 1,75 meter hebben. Laat u informeren bij de gemeente alvorens u een dakkapel uitzoekt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over het plaatsen van een dakkapel? Stel ze gerust. Met jarenlange ervaring bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u een afspraak maken met onze specialisten? Bel voor meer informatie of een vrijblijvende offerte naar 030 – 290 1595 of vul ons contactformulier in.