Een dakkapel kan veel extra ruimte bieden. Zo kun je je zolder bijvoorbeeld omtoveren tot een redelijk ruime slaapkamer of hobbykamer. Maar kun je zomaar een dakkapel laten plaatsen? Hoe werkt dit eigenlijk allemaal? Kun je dit zelf of kun je het beter uitbesteden? En wat kost het eigenlijk? Belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je begint. Wij geven in dit blog antwoord op de meest gestelde vragen.

1. Moet je een vergunning aanvragen?

Voor het plaatsen van een dakkapel hoef je meestal geen vergunning aan te vragen. Het hangt echter af van jouw situatie. Zo zijn de hoogte en breedte van dakramen belangrijke criteria. Het hangt er ook van af of je dakramen aan de voor- of achterkant van het huis plaatst. Controleer altijd of jouw dakraam een ​​vergunning nodig heeft.

2. Kan je zelf een dakkapel plaatsen?

Een dakraam plaatsen lijkt niet moeilijk. Er zijn dus nog aardig wat mensen die dit soort huishoudelijk werk doen. Maar… dit kan ernstige problemen veroorzaken! Dakramen maken deel uit van het dak. Bij latere montage dient de aansluiting tussen dak en lichtstraat perfect te gebeuren. De verbinding moet echt 100% waterdicht zijn en waterdicht blijven. Ook de rest van de afwerking moet correct worden uitgevoerd om vochtproblemen te voorkomen. Als dit niet goed gaat, kan het zijn dat je in de toekomst zeer hoge kosten moet maken om de schade te herstellen.

3. Kan ik zelf de kozijnen kiezen?

Als je een bedrijf inhuurt om het dakkapel te installeren, dan bouwen zij het hele gebeuren. Maar meestal gebeurt dit zonder kozijnen en ramen. Hiervoor moet je dus wel een glaszetter hebben. Een frame kopen is heel specifiek, je kunt het het beste zelf doen. Zorg ervoor dat het kozijn perfect past bij andere kozijnen die je al hebt zodat het dakraam een ​​mooie eenheid vormt met de rest van het huis. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom eens langs in onze showroom.

4. Hoe lang duurt het plaatsen van een dakkapel?

Het plaatsen van een dakkapel kan snel of langzaam gaan. Het hangt af van het type zonnedak. Als je op locatie een dakkapel van hout laat maken, kan de installatie enkele dagen duren. Maar als je ervoor kiest om een ​​geprefabriceerde lichtkoepel te plaatsen, kan de installatie binnen 1 dag worden gedaan. Het is soms mogelijk om een ​​ingelijste dakkapel te installeren en alles te installeren, maar meestal moet dit later worden geïnstalleerd.

5. Hoe duur is het plaatsen van een dakkapel?

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het type en de afmeting van het dakkapel. Er is dus geen vaste prijs te berekenen. Gemiddeld liggen de kosten tussen € 3.500 en € 4.000. De modernste geprefabriceerde kunststof lichtstraten kunnen iets duurder zijn omdat ze beter geïsoleerd zijn. Als je zelf een dakraam bouwt, wordt het natuurlijk een stuk goedkoper. De prijs hangt dus vooral af van jouw eigen situatie.

Dakkapel laten plaatsen?

Op zoek naar inspiratie en informatie over dakkapellen? Ben je op zoek naar een vakspecialist voor het laten plaatsen van jouw dakkapel? Neem dan contact met ons op via info@floorplaza.nl voor een vrijblijvende offerte. Wij helpen je graag!