Op onze website komt u enkele afkortingen tegen, deze worden in de markt veel gebruikt om aan te geven hoe de vloer eruit ziet. Wij willen u daarom hieronder een uitleg geven over de afkortingen die gebruikt worden op de houten vloeren pagina. De houten vloeren selectie gebeurd op de onderstaande manieren. Op de prijslijsten van de houten vloeren pagina kan u een keuze maken tussen deze verschillende opties.

Om u een indruk te geven van wat elke afkorting beteken hebben wij hieronder een overzicht gemaakt.

Wat beteken de afkortingen ER, SR, OS Mix, OS?

ERRSROS MixOS 
Extra rustiek Rustiek Select Rustiek  OS selectie
Alle soorten en grootte knoesten open en gesloten door elkaar en aanwezigheid van scheurtjes, en spint en gebreken in kleuring en pin holes.Heeft alle soorten knoesten open en gesloten, minder dan bij extra rustiek. Diverse gebreken kunnen aanwezig zijn.Qua aantal knoesten zo’n 40% minder dan rustiek en de knoesten zijn gemiddeld minder groot. Het gebrek is ook minder dan bij rustiek.Af en toe een kleine knoest met minimaal spint. Maximaal 3 knoesten per plank niet groter dan 4 cm en enkele kleine. Deze selectie is net geen O/S en is zeker minder druk dan select rustiek.Heeft alleen kleine knoesten en maximaal 2 knoesten per plank is toegestaan van 4 cm.
Extra rustiekrustiekselect rustiekos mixos selectie

In hout soorten kunnen oude worm gaatjes zitten. Insecten gaan dood doordat het hout kunstmatig wordt gedroogd. Insecten overleven doorgaans niet de gebruikte temperatuur. Een klein gaatje waar geen poeder in zit is een oud gaatje, u hoeft zich geen zorgen te maken.

Knoesten zijn niet rond, er zijn ook schietkwasten of wormvormige structuren in hout. De grootte opgerold tot een cirkel bepaald in welke grading het terecht komt. Een schietkwast van 6cm lang en 2cm breed hoort in een OS-mix thuis, een zelfde van 10cm lang hoort in select rustiek. Alle vormen van knoesten worden gradeert in een denkbeeldige cirkel.