Een van onze projecten in de afgelopen week was het leggen van deze mooie eiken houten lamelparketvloer met massieve eiken plinten. In dit onderstaande artikel zullen wij deze werkzaamheden bespreken. Als u na dit artikel enthousiast bent geworden, neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom in Utrecht. Hier kunt u meer dan 60 eiken vloeren met verschillende bewerkingen en afwerkingen bekijken. Voor onze openingstijden kunt u het beste onderaan de pagina een kijkje nemen.

Ondervloer leggen

Houten vloer - Eiken vloer

Deze eiken lamelparketvloer hebben we zwevend op een folie geplaatst, voor iedere ondergrond bestaat er een aparte ondervloer, laat u hierover adviseren door een van onze verkopers.

Als eerste wordt de betonnen vloer nagelopen op eventuele oneffenheden. Bij dit project hebben we  PE folie over de betonvloer uitgerold. De banen folie worden met alu tape aan elkaar geplakt om zo 1 stuk ondervloer te creëren.  Nadat de hele vloer is voorzien van folie worden de zaagmachines, compressor,  schuurmachines, tacker en alle andere benodigde machines aangesloten. De stofzuiger wordt aangesloten op de grote afkortzaag om zo het zaagsel op te zuigen.

Nu alles is aangesloten en voorbereid kan het echte werk beginnen! Het leggen  van de vloer.

Eiken houten vloer leggenEiken houten vloer leggen

Het leggen van de vloer zal het meeste van de tijd in beslag nemen. Als eerst wordt er een startpunt bepaald en de vloer wordt uitgelijnd. De delen worden middels mes en groef systeem in elkaar geschoven en de kopse kanten worden verlijmt. De vloer wordt zo aan een stuk doorgelegd. Bij de keuze welke plank waar komt wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de wens van de klant.  Nadat de laatste banen opmaat worden gezaagd, worden er tussen de wand en de vloerdelen spanveren geplaatst om zo de vloer onder spanning te houden, dit voorkomt kiervorming.

Als de gehele houten vloer is gelegd, is het tijd om alles netjes af te werken. Op de wanden worden massieve eiken plinten van 5 cm hoog in dezelfde kleur als het hout geplaatst.

Houten vloer gelegdAfronding werkzaamheden

Nu alles is geplaatst, wordt de vloer netjes stof gezogen. Omdat al onze vloeren  in de fabriek zijn  behandeld kunt u nadat wij de vloer hebben gelegd meteen de ruimte belopen en inrichten.

Wilt u meer informatie over houten vloeren? Bekijk onze contact pagina. Wilt u weten wat andere klanten van onze service vinden? Bekijk onze beoordelingen pagina.