Een nieuwe houten vloer uitzoeken is een lastige klus. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden, wij begrijpen wel dat het lastig kan zijn. Misschien droomt u al jaren van een mooie houten vloer, maar heeft u geen idee of dit bij u past. Geen probleem, wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rij. Gaat u voor een visgraatvloer of een traditionele houten vloer met rechte ligging?

Waarom kiezen voor een houten vloer?

Twijfelt u nog over een houten vloer? Dit zijn 5 redenen om voor een houten vloer te kiezen. Om te beginnen is de houten vloer de meest duurzame vloer. Deze kan gemiddeld genomen wel 40 jaar mee. Wanneer de vloer na een aantal gebruiksjaren toe is aan een nieuwe laklaag, kan de vloer opgeschuurd worden en voorzien van een andere kleur. Zo geef je je vloer een nieuwe uitstraling en lijkt het alsof je een complete nieuwe vloer hebt. Ideaal!

Ook zorgt een houten vloer door het natuurlijke materiaal voor een warme en knusse sfeer in de ruimte. Vloerverwarming is ook geen enkel probleem, dit is een mooie toevoeging aan de warme houten vloer. Ten slotte nog twee voordelen: de vloer is makkelijk te onderhouden én bij krasjes of vlekken kan een plank vaak vervangen of hersteld worden. Bent u al overtuigd?

Verschillende soorten houten vloeren

In ons assortiment, die u in de showroom kunt bewonderen, vindt u alle verschillende soorten houten vloeren. Deze verschillen in kleur, dikte en structuur. Gaat u voor de houten vloer waarbij de geraffineerde houtnerven zichtbaar zijn of toch voor de gladgestreken houten planken? Bekijk ons assortiment houten vloeren op de website en laat u inspireren.

Zijn alle houten vloeren prijzig?

Een nieuwe houten vloer is een ware investering. De vloer is van echt hout, wat natuurlijk kostbaarder is dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Maar, ook hier kunt u het zo duur maken als u zelf wilt. Een goedkopere laminaatvloer wordt sneller, soms al na 5 jaar, vervangen. Terwijl een houten vloer wel levenslang mee kan gaan, mits goed onderhouden natuurlijk.

houten vloeren kiezen

Bron: Pinterest

Ik wil graag een visgraat houten vloer, kan dat?

Ja, natuurlijk is dat mogelijk! Een visgraatvloer is tegenwoordig heel populair. Deze trend komt veel in nieuwbouwwoningen of gerenoveerde woningen voor. Deze legmethode is ook geschikt met houten vloeren. Wel moet u goed rekening houden met een aantal zaken bij het aanschaffen van het hout. Zo is de luchtvochtigheid van de ruimte belangrijk. Hout is en blijft een natuurproduct dat door middel van een te hoge luchtvochtigheid kan gaan uitzetten en door een te lage luchtvochtigheid kan gaan krimpen. Onze vloerenspecialisten hebben ervaring in het leggen van veel diverse materialen en methodes. Wilt u een offerte ontvangen voor uw woonruimte? Neem gerust contact met ons op.

 

Bron: Pinterest

houten vloerenEen houten vloer kiezen?

In dit blog hebben we u meer informatie gegeven over houten vloeren en de verschillende mogelijkheden. Bent u overtuigd en toe aan een nieuwe houten vloer? Floorplaza staat dagelijks voor u klaar. Met jarenlange ervaring bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u een afspraak maken met onze specialisten? Bel voor meer informatie of een vrijblijvende offerte naar 030 – 290 1595 of vul ons contactformulier in.