Inspiratie voor jouw traprenovatie

De trap is naast praktisch ook een bepalend onderdeel van de ruimte. Jarenlang gebruik geeft de trap slijtageplekken of u bent hem gewoon zat. Een traprenovatie op zijn tijd is dan het juiste om te doen. Een traprenovatie zorgt voor een nieuwe frisse look van uw hal en woning. Het is een inspannende klus om uit te voeren. Gelukkig kan Floorplaza helpen bij het uitvoeren van de complete traprenovatie. Wilt u inspiratie opdoen om uw trap te bekleden? Bekijk onze verschillende voorbeelden met bijpassende foto’s. Ontdek welke traprenovatie kleuren geschikt zijn voor uw woning. Vind de trapbekleding die bij u past.

Trap renovatie

Kies de juiste kleur en het juiste materiaal

Welke sfeer wilt u met de trap creëren? Ligt er al een vloer in de hal die nadrukkelijk aanwezig is? Dan wilt u waarschijnlijk een rustige basic trap kiezen. In dat geval adviseren wij een licht eiken look, wat een natuurlijke en warme uitstraling geeft. Tevens oogt uw hal een stuk ruimtelijker.

 

Trap renovatie

 

 

Met donkere traptreden van bijvoorbeeld leer creëert u een spannende en uitnodigende uitstraling. Het materiaal zorgt ervoor dat de trap kras- en slijtvast is. Geef de muur een bijpassende kleur om meer diepte te krijgen.

 

 

Trap met verlichting

Trap met LED-verlichting

In huishoudens met gezinnen en/of onregelmatige schema’s is het handig dat de treden van uw trap van LED-verlichting zijn voorzien. Op die manier kan iedereen zowel ‘s avonds als ‘s nachts veilig van boven naar beneden lopen. De trapverlichting kan onder de trap zitten, maar ook aan de zijkant van de trap.

 

Trap met verlichting

Trapbekleding met tapijt

Veelvoorkomend materiaal voor trapbekleding is tapijt. De reden hiervoor is de doorloop van het materiaal op de overloop en de slaapkamers boven. Een voordeel van tapijt is dat het lekker zacht is en fijn voelt voor blote voeten. Ook dempt het het geluid, wat fijn is voor de buren. Denk eraan dat niet elke tapijtsoort geschikt is als trapbekleding. Kies voor tapijt met een stevige structuur en een hoge dichtheid van polen. Makkelijk schoon te houden.

Bron: Pinterest

Wat kost een traprenovatie?

Het renoveren van een trap kost gemiddeld tussen de € 1.250 en € 3.000. De kosten van een traprenovatie hangen van verschillende factoren af, onder andere de soort trap. Is het een rechte open trap, een open trap met een draai of een gesloten trap met een draai? Ook zijn de kosten afhankelijk van de geselecteerde materialen en montagekosten. De kosten voor de trappen is inclusief montage, materiaal en btw.

 

💰 Voorbeeld: de kosten voor een rechte trap met 13 a 14 treden zijn ongeveer € 1.250.

Trapbekleding

 

➡️ Lees ook: Kosten traprenovatie

Meer inspiratie voor uw huis?

Houd onze blog in de gaten voor inspiratie, acties en nieuws van Floorplaza. Elke week maand wij een nieuwe blog die u verder kan helpen om uw huis tot uw droomhuis te maken.