De minimalistische interieurstijl is tegenwoordig één van de populaire woontrends. Veel mensen associëren minimalisme echter met een koude, steriele ruimte die geen warme sfeer uitstraalt. Dat denkt u ook, niet? Het is dus tijd om die stereotypen opzij te zetten en uzelf te laten zien dat minimalisme u ook uitnodigt om u op uw gemak te voelen.

In onze nieuwe blogpost bespreken we wat het echt betekent om uw huis minimalistisch in te richten. Ook geven we u tips om uw eigen vierwandige woontrend slim door te voeren met kleuren en andere interieurelementen.

Minimalisme: de kunst van het weglaten

De huidige levendige trend van minimalisme wordt vaak geassocieerd met Marie Kondo’s “Magic Cleaning”-methode of Scandinavische concepten zoals Hygge of Lagom. Deze trend is echter niet nieuw. De term minimalisme is in de 20e-eeuwse kunstscène bedacht door bijvoorbeeld Donald Judd of Carl Andre met hun geometrieën. Heldere vorm gecombineerd met een eenvoudig ontwerp is bepalend en stil.

Wat betekent minimalistisch leven?

Minimalisme betekent van alles wat minder: minder spullen, minder spullen die onnodig in uw huis rondslingeren. Begin met sorteren, beperk u tot het meest essentiële en creëer ruimte.

Voor veel mensen zal de gedachte aan onpersoonlijkheid nu opkomen. Maar zoals in het begin al gezegd, minimalisme betekent niet dat de kamer steriel en schoon is. In plaats daarvan wordt uw huis een persoonlijk toevluchtsoord zonder ongebruikte items.

Ons advies: begin met het opruimen van uw kasten. Want vaak stapelen zich hier veel dingen op die niet meer nodig zijn.

Minimalistisch design: zo werkt het

Na een succesvolle opruiming zou alles nu netjes opgeruimd moeten zijn. Alles wat overblijft zou een vaste plek moeten hebben – een van de belangrijke basissen van het minimalisme. Kasten of lades, maar ook kasten en ladekasten zijn zeer geschikt als opberger. Alleen geselecteerde objecten die een speciale betekenis voor u hebben, moeten een zichtbare locatie hebben.

Zoek altijd naar duidelijke vormen in uw meubels. Vermijd wendingen en gebruik in plaats daarvan eenvoudige patronen. Vooral meubels in Scandinavische stijl zijn hier relevant.

Een belangrijk punt om te overwegen in uw interieur is de kleurkeuze. De combinatie van verschillende patronen en kleuren ziet er al snel druk en chaotisch uit – iets wat je in een minimalistisch interieur absoluut moet vermijden. Het gebruik van kleuren zoals wit, grijs of beige is bijzonder geschikt, omdat ze de ruimte niet alleen ingetogener maken, maar ook groter doen lijken.

Hoewel het meubilair is teruggebracht, is er één ding dat u nooit mag vergeten: comfort. De minimalistische woontrend moet immers ook een sfeer van welvaart uitstralen. Met bewust geplaatste accenten creëer je daarom een ​​gevoel van comfort en harmonie in de ruimte. Het gebruik van sierkussens, nepbont of planten is hiervoor bijzonder geschikt. Maar onthoud altijd: minder is meer.

Benieuwd hoe Floorplaza u kan helpen de minimalistische woontrend te omarmen? Wij zijn uw experts in het restaureren van uw ruimte en bieden u onbeperkte mogelijkheden om uw woonruimte op maat te maken. Of het nu gaat om een ​​schuifdeursysteem of een uitbouw, ons Floorplaza-team adviseert u graag gratis en vrijblijvend over uw perfecte individuele kastoplossing, zowel telefonisch als persoonlijk.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust. Met jarenlange ervaring bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u een afspraak maken met onze specialisten? Bel voor meer informatie of een vrijblijvende offerte naar 030 – 290 1595 of vul ons contactformulier in.