Traprenovatie inspiratie

De trap is een veelgebruikt item in uw huis, wat naast de functionele waarde ook vaak onmisbaar is in uw interieur. Wanneer u uw huis binnenkomt en uw trap recht voor uw neus staat, wilt u dat dit eigenlijk een mooie blikvanger is. Hoe ziet de trap er nu uit? Wat vindt u mooi? Gaat u voor vloerbedekking, een houten trap, een zwevende trap of een dichte vaste strakke trap? Door creatief om te gaan met de ruimte waar de trap zich bevindt kunt u een echte eyecatcher van uw trap maken. In dit artikel geven we u een aantal tips en inspiratie om uw traprenovatie te laten slagen.

traprenovatie

Gebruik verschillende materialen

Er is heel veel keuze wat betreft materialen voor uw nieuwe trap.  Maar hoe kies je nou de juiste materialen? Dat is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en natuurlijk de mogelijkheden voor uw soort trap. Heeft u nu een metalen trap? Dan kunt u de kilheid van het metaal wegnemen door uw trap te bekleden met een van onze houten trappen. Of kies een fris en warm kleurtje voor op de wanden of een andere leuning. Ditzelfde geldt voor betonlook trappen.

Kleuren kiezentrap renoveren

Qua kleur zijn er ook genoeg mogelijkheden om van uw trap een echte blikvanger te maken. Een kleurtje veranderen op de wanden is een makkelijkere en goedkopere klus dan uw trap compleet te vernieuwen. Maar doe eens gek en leef je uit qua kleuren. Bijvoorbeeld een piano effect creëren op uw trap waarbij je zwarte traptreden met witte stootborden kiest. Past dit allemaal niet bij uw persoonlijke stijl? Kies dan voor een leuke print behang of verf op uw wanden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor uw trap en ruimte? Neem dan contact op met een van onze trap specialisten, wij helpen u graag.

Extra ideeën: val op met uw traptrap renovatie

Wilt u echt opvallen met uw trap? Kies dan voor krijtbord stootborden. Daar kunt u leuke welkomst boodschappen op uw trap zetten of juist lieve woorden voor één van uw huisgenoten. De krijt kunstwerken zijn zo weggeveegd, maar de matte look die blijft bestaan. Erg leuk voor huizen waar kinderen wonen. Natuurlijk Kunt u ook los gaan qua verlichting. Door te kiezen voor ingebouwde spotjes in de traptreden zorgt u ervoor dat uw trap altijd veilig is op welk moment van de dag dan ook.

Meer inspiratie voor uw huis?

Houd onze blog in de gaten voor inspiratie, acties en nieuws van Floorplaza. Elke maand publiceren wij een nieuwe blog die u verder kan helpen om uw huis tot uw droomhuis te maken.