Is uw woning net iets te klein geworden en wil je op een eenvoudige en redelijk goedkope manier extra woonruimte creëren? Kies dan voor een uitbouw van uw woning. Zo bouwt u meer leefruimte in uw bestaande woning door de woonkamer uit te breiden, zonder dat u moet verhuizen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Lees snel verder.

Soorten uitbouw

Het maakt niet uit wat voor woning u heeft, een uitbouw is in bijna alle gevallen mogelijk. Bijvoorbeeld aan de voorzijde, achterkant of zelfs aan de zijkant van het woonhuis. Maar met een uitbouw kunt u ook denken aan een extra dakkapel op het dak, dat is ook een mogelijkheid om extra ruimte te creëren.

Hoe werkt een uitbouw?

Het doel van een uitbouw is om een bestaande ruimte te vergroten. Hoe werkt het? We halen de tussenmuur weg, waardoor we één grote ruimte creëren. Van die nieuwe muur ziet u geen sporen in uw woning, omdat deze nieuwe ruimte vloeiend overloopt in de rest van de woning. Zo lijkt uw woning weer helemaal als nieuw.

Voordelen uitbouw op een rij

Het uitbouwen van uw woning kent vele voordelen. Wij zetten er een aantal op een rij:

  • Het vergroot uw ruimte binnen in huis
  • U kunt meer lichtinval creëren
  • U hoeft niet te verhuizen
  • U kunt uit uitbouw via de hypotheek financieren
  • U investeert op een slimme manier in uw huis

Wat kost een uitbouw?

Het is zo lastig te vertellen hoeveel een uitbouw voor uw plannen gaat kosten. Daarvoor adviseren wij u contact op te nemen met onze specialisten, zodat wij u een goede prijsopgave kunnen bieden. Een grove schatting kunnen wij u wel geven: de kosten van een uitbouw kunnen variëren van € 13.000,- tot € 50.000,-. Elke uitbouw is anders waarbij de maten belangrijk zijn.

Informatie opvragen over uw uitbouw-wensen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het lezen van dit blog? Neem dan contact op met onze specialisten. We verwelkomen u graag in een onze showroom in Utrecht. Houd onze blog in de gaten voor inspiratie, acties en nieuws van Floorplaza. Elke maand publiceren wij een nieuwe blog die u verder kan helpen om uw huis tot uw droomhuis te maken.