foto 2

Vloerverwarming kent vele voordelen. Het is ideaal voor het verwarmen van koude voeten en is zeker geen overbodige luxe. Gaat u uw woning renoveren of bent u bezig met het uitzoeken van de warmtebronnen voor uw nieuwbouwwoning? Kijk dan ook eens naar vloerverwarming. Deze warmtebron kent namelijk vele voordelen. In dit blog vertellen we u er meer over.

Vloerverwarming onder uw huidige vloer

Vloerverwarming wordt onder de vloer gelegd. Ligt er bijvoorbeeld een mooie houten vloer in uw kamer? Dan moeten we die er vaak eerst uithalen, zodat we de leidingen onder de vloer kunnen plaatsen. Het leggen van vloerverwarming is daarom makkelijker bij woningen die nog in verbouwing zijn. Uiteraard hoeft het geen probleem te zijn om een bestaande woning te voorzien van vloerverwarming. Daarnaast kan vloerverwarming ook onder alle typen vloerbedekking worden geplaatst: plavuizen, grind, natuursteen, maar ook onder hout, parket en laminaat.

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

Vloerverwarming kan als hoofd-, maar ook als bijverwarming worden aangelegd. Wanneer u kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming, dan verdwijnen alle radiatoren in huis en wordt alle warmte geregeld door de buizen onder de vloer. Wanneer u vloerverwarming als bijverwarming gebruikt, de naam zegt het eigenlijk al, dient er nog minimaal één verwarming aanwezig te zijn. Afhankelijk van de keuze, wordt de afstand tussen de buizen op een bepaalde manier gelegd. Wilt u hier advies over krijgen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar.

Vloerverwarming in alle ruimtes?

Het komt nog vaak voor dat vloerverwarming alleen in de woonkamer en keuken geplaatst wordt. Echter, zien we tegenwoordig steeds vaker vloerverwarming ook op de eerste verdieping, badkamer en zolder terug. Dat is een mooi bijkomend voordeel van de vloerverwarming, je hebt geen zichtbare radiatoren en buizen in de ruimte. Dat is voor het oog wel heel mooi! En hoe lekker is het als je uit de douche komt en op een verwarmde vloer staat?

Alle voordelen op een rij

Nog niet overtuigd van vloerverwarming? Wij delen 5 beste voordelen van vloerverwarming:

  • Vloerverwarming is energiebesparend. Geen te hoge rekeningen meer! Bij een lagere watertemperatuur de cv-ketel een hoger rendement haalt.
  • Vloerverwarming is waardeverhogend. Ideaal toch? Een mooi huis met een goed energielabel maakt dat het huis voor een hogere prijs op de markt gezet kan worden.
  • Vloerverwarming zorgt voor een betere luchtvochtigheid. Doordat de luchtcirculatie is beperkt, leidt dit tot minder stof in de lucht. Heel fijn voor mensen met allergieën.
  • Vloerverwarming is hygiënisch. Hoe vervelend is het als je een radiator niet helemaal goed kan schoon krijgen, omdat het te smal is? Bij vloerverwarming heb je er geen omkijken meer naar!
  • Vloerverwarming zorgt voor een strakke inrichting. Geen gaten meer voor de convectorput, geen hangende radiatoren in de ruimte. Prachtig!

Hulp nodig bij het kiezen van vloerverwarming?

Heb je nog vragen naar aanleiding van het lezen van dit blog? Neem dan contact op met onze specialisten. We verwelkomen je graag, als het weer mag, in een onze showroom in Utrecht. Houd onze blog in de gaten voor inspiratie, acties en nieuws van Floorplaza. Elke maand publiceren wij een nieuwe blog die je verder kan helpen om jouw huis tot jouw droomhuis te maken.