Overweegt u om vloerverwarming in uw huis te installeren? In dit artikel leest u de voordelen van vloerverwarming. Ook lichten we drie nadelen toe. Zo kunt u ze met elkaar vergelijken en zelf bepalen of het installeren van vloerverwarming een waardevolle toevoeging is aan uw woning.

1. Energiezuiniger

Vloerverwarming is 10% tot 15% zuiniger dan radiatoren omdat vloerverwarming maar tot 40 graden Celsius kan verwarmen. De radiator warmt op tot 80 graden Celsius.

2. Uniforme ruimteverwarming

Een heel mooi voordeel van vloerverwarming is dat de warmte gelijkmatig door de ruimte wordt verdeeld. Bij een radiator daarentegen is de warmte gelokaliseerd en niet erg aangenaam.

3. Geen trek of tocht

Doordat er geen groot temperatuurverschil in de ruimte is, is er minder tocht en minder tocht.

4. Verminder het risico op stof en huisstofmijt

Doordat er minder tocht en luchtstroom in huis is, zal er minder stof circulatie zijn, waardoor de kans op huisstofmijt kleiner is.

5. Betere luchtvochtigheid

Zelfs warmte van vloerverwarming zorgt voor een betere vochtigheidsregeling.

6. Meer ruimte in huis

Wanneer u kiest voor vloerverwarming, kunt u de radiator verwijderen. Dit geeft je huis een ruimer gevoel.

7. Hygiënischer

Radiatoren zijn vaak moeilijk schoon te maken. Als je hebt gekozen voor een vloerverwarmingssysteem en de radiator hebt verwijderd, is het nu veel gemakkelijker om deze schoon te houden. Vloerverwarming is onzichtbaar, dus schoonmaken is niet nodig. Daarom is vloerverwarming praktisch onderhoudsvrij.

8. Warme voeten

Misschien wel het beste van alle voordelen is dat vloerverwarming ervoor zorgt dat de vloer warm is, en daarmee de voeten. Het is een zeer waardevolle toevoeging voor degenen onder ons die koelbloedig zijn.

Nadelen van vloerverwarming

1. Investering

Vloerverwarming verdient zichzelf in 10 tot 15 jaar terug, maar in eerste instantie was het een investering. Prijzen per vierkante meter variëren van 25 tot 90 euro, inclusief btw en installatiekosten.

2. Lokale overlast

Zoals bij elke verbouwing zijn er overlast aan verbonden. Bij het plaatsen van vloerverwarming dient de ruimte te worden geleegd en de huidige vloer te worden verwijderd. Tenzij u ervoor kiest om te frezen, zal ook de dekvloer verwijderd moeten worden en een nieuwe vloer gestort moeten worden. Dit heeft tijd nodig om te drogen. Hierdoor kunt u meerdere dagen de kamer niet betreden.

3. Moeilijk op te lossen

Dit komt zelden voor, maar als uw vloerverwarming begint te lekken, kunnen reparaties erg moeilijk zijn. De vloerverwarmingsbuizen zijn in de nieuwe dekvloer gestort. Check dus zeker of u een goed garantieprogramma hebt van het vloerverwarmingsbedrijf waar u voor werkt.

Vloerverwarming laten leggen?

Overtuigd om vloerverwarming te nemen? Bent u op zoek naar een vakspecialist voor het laten leggen van uw vloerverwarming? Neem dan contact met ons op via info@floorplaza.nl voor een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag!