Wandafwerking nodig? Heeft u een nieuwbouw woning gekocht of gaat u uw bestaande woning renoveren? In dit blog laten wij de mogelijkheden zien van stucwerk om de beste afwerking voor uw muren te vinden. Denk aan stucen, sausen of behangen. Wij maken van elke betonnen muur een strakke wand.

Wat voor soort wandafwerking?

Wandafwerking is alles wat wordt verstaan onder de uitstraling en afwerking van uw wanden. Een nieuwbouwwoning wordt vaak kaal opgeleverd. Dat betekent dat de wanden kaal zijn en u een keuze moet maken voor geschikte wandafwerking. De keuze voor de soort afwerking hangt af van uw smaak en de soort muur. Kiest u voor verven, behangen of stucen?

 

Behangen is mogelijk met regulier behang, maar ook met glasvliesbehang of renovlies behang. Voor het stucwerk kunt u een stukadoor inschakelen. Een meer voordelige optie is spackspuiten. Wilt u een professional laten meekijken? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Voordeel van stucen

Het voordeel van stucwerk is dat je bijna nooit meer iets aan de muren hoeft te doen. Behalve dat je sommige gevallen moet schilderen. Goed stucwerk zorgt voor strakke, gladde muren. Het kan glad worden aangebracht, maar ook grof of met een patroon of reliëf. Heeft u een bepaalde kleur in gedachte? Vaak kan dat direct in de stuc meegenomen worden, u hoeft dan niet meer te schilderen. Het huis ziet er weer als nieuw uit.

Sausklaar stucwerk

Met sausklaar stucwerk zijn uw muren egaal en glad. Maar behoeve wel het nodige schilderwerk. U kunt nu dus zelf aan de slag gaan of ons team van specialisten inschakelen.

Spachtelputz

Spachtelputz geeft structuur aan muren. Het bestaat uit marmerkorrels die bij elkaar gehouden worden door lijm. Vroeger kwam dit heel veel voor, vooral bestaande bouw huizen hebben spachtelputz op de muren. Ook bij spachtelputz is de keuze reuze: korrels in verschillende groottes, fijn of grof en in verschillende kleuren. Bijkomend voordeel is dat de stuc super sterk is.

Rustiekputz

Rustiekplutz is een grovere vorm van sierpleister dan spachtelputz. Deze vorm van sierpleister heeft een grovere structuur en een tijdloze uitstraling. Veel van onze klanten passen het toe in klassieke en moderne woningen. De grovere structuur zorgt ervoor dat beschadigingen minder goed zichtbaar worden en eventuele scheuren in nieuwe woningen minder duidelijk aanwezig zijn. Dat is een van de redenen dat klanten van nieuwbouwwoningen voor deze vorm van stuccen kiezen.

Spuitwerk

Spuitwerk wordt sneller opgebracht en door een machine. Het is grover en goedkoper. Het resultaat is een egale wand en eventueel plafond. Ook bij spuitwerk is iedere kleur mogelijk, waardoor schilderen overbodig wordt.

Sierpleister

Sierpleister bestaat uit grove granietkorrels die ervoor zorgen dat structuur achterblijft op de wanden. De granietkorrels zijn zo hard dat de wanden ontzettend krasbestendig zijn. Voordat de sierpleister aangebracht kan worden, moeten de wanden worden voorgestreken met een primer. Zo blijft de sierpleister goed hechten aan de wanden.

Zo veel keuze, weet u het al?

Genoeg opties om uw wanden af te werken of in een nieuw jasje te steken. Wilt u meer inspiratie of advies van onze specialisten? Kom langs in onze showroom en wij helpen u graag! Houd onze blog in de gaten voor inspiratie, acties en nieuws van Floorplaza. Elke maand publiceren wij een nieuwe blog die u verder kan helpen om uw huis tot uw droomhuis te maken.