Renovlies behang is een populaire optie geworden voor het renoveren en verfraaien van muren in woningen en commerciële ruimtes. Renovlies behang, ook bekend als glasvezelbehang of vliesbehang, is een duurzaam en sterk materiaal dat zorgt voor een strakke en naadloze afwerking. Het kan worden gebruikt om scheuren, gaten en andere oneffenheden in de muren te verbergen, waardoor een glad oppervlak ontstaat dat klaar is om te schilderen in elke gewenste kleur. Renovlies behang biedt niet alleen esthetische voordelen, maar het is ook gemakkelijk aan te brengen en kan worden gebruikt om de levensduur van de muren te verlengen. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de vraag: wat is Renovlies behang?

Wat is Renovlies behang?

Renovlies behang, ook wel bekend als glasvezelbehang of glasvliesbehang, is een type muurbekleding dat steeds populairder wordt in Nederland. Het wordt gebruikt om muren glad te maken, te verstevigen en te renoveren. Het behang bestaat uit fijne glasvezels die met behulp van een bindmiddel tot een stevige en duurzame structuur zijn geweven. Renovlies behang wordt vaak toegepast in zowel particuliere woningen als commerciële gebouwen.

Definitie van Renovlies behang

Renovlies behang is een muurbekleding gemaakt van glasvezels die zijn samengeweven met een bindmiddel. Het behang wordt gebruikt om muren glad te maken, oneffenheden te verbergen en de muren te versterken. Het heeft een neutrale uitstraling en kan makkelijk worden overschilderd in elke gewenste kleur.

Voordelen van Renovlies behang

Renovlies behang biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van muurbekleding:

 1. Verbergen van oneffenheden op de muur: Renovlies behang is een uitstekende keuze als je muren hebt met kleine scheuren, putjes of andere oneffenheden. Het behang creëert een glad oppervlak en zorgt voor een perfecte basis voor het schilderen van de muren.
 2. Versterken en verstevigen van de muur: Dankzij de structuur van het behang worden de muren versterkt en beschermd tegen beschadigingen. Het behang maakt de muur ook bestand tegen stoten, krassen en slijtage.
 3. Eenvoudig en snel aan te brengen: Renovlies behang kan snel en eenvoudig worden aangebracht met behulp van een goede lijm en de juiste technieken. Dit maakt het ideaal voor zowel professionele schilders als doe-het-zelvers.
 4. Overschilderbaar en aan te passen aan nieuwe interieurtrends: Renovlies behang kan worden overschilderd in elke gewenste kleur, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan veranderingen in interieurtrends. Hierdoor hoef je niet het hele behang te vervangen als je een nieuwe look wilt creëren in je interieur.
 5. Hygiënisch en hypoallergeen: Renovlies behang is gemaakt van niet-giftige materialen en is hypoallergeen. Hierdoor is het geschikt voor mensen met allergieën en astma. Het behang is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat bijdraagt aan een hygiënische en gezonde leefomgeving.

Toepassingen van Renovlies behang

Renovlies behang wordt op grote schaal toegepast in verschillende situaties:

 1. Renoveren en opknappen van oude muren: Als je muren hebt met kleine scheuren of beschadigingen, is Renovlies behang de ideale oplossing om de muren er weer als nieuw uit te laten zien. Het behang creëert een glad oppervlak en verbergt eventuele oneffenheden.
 2. Afwerking van nieuwbouwwoningen: Ook in nieuwbouwwoningen wordt Renovlies behang veel toegepast. Het zorgt voor een mooie en strakke afwerking van de muren en maakt ze meteen schilderklaar.
 3. Bedrijfsruimtes en kantoren: Renovlies behang wordt ook veel gebruikt in commerciële gebouwen, zoals kantoren, winkels en restaurants. Het behang zorgt voor een professionele uitstraling en is bestand tegen veelvuldig gebruik.
 4. Commerciële en publieke gebouwen: Ook in openbare gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en gemeentehuizen, wordt Renovlies behang veel toegepast. Het behang is sterk, duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik.

Definitie van Renovlies behang

Hoe wordt Renovlies behang gemaakt?

Renovlies behang wordt gemaakt van fijne glasvezels die met behulp van een bindmiddel tot een stevig weefsel zijn geweven. Dit weefsel wordt vervolgens op een bepaalde dikte op een rol aangebracht, zodat het als behang kan worden gebruikt. Het bindmiddel zorgt voor de stevigheid en duurzaamheid van het behang, terwijl de glasvezels zorgen voor de versterking van de muur.

Kenmerken van Renovlies behang

Renovlies behang heeft verschillende kenmerken die het een geschikte keuze maken voor muurbekleding:

 1. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Renovlies behang gaat lang mee en is bestand tegen slijtage, stoten en krassen. Bovendien is het behang gemaakt van milieuvriendelijke materialen, waardoor het een duurzame keuze is.
 2. Sterkte en scheurbestendigheid: Dankzij de structuur van het behang is het sterk en scheurbestendig. Hierdoor is het behang bestand tegen beschadigingen en blijft het langdurig mooi.
 3. Brandwerendheid: Renovlies behang is brandwerend en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Dit zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust in gebouwen.
 4. Eenvoudig te reinigen: Het behang is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Hierdoor blijft het behang er langdurig fris en schoon uitzien.

Hoe wordt Renovlies behang gemaakt?

Materialen en productieproces

Renovlies behang wordt gemaakt van glasvezels en een bindmiddel. De glasvezels worden samengeweven tot een stevig weefsel, waarbij het bindmiddel zorgt voor de hechting en stevigheid van het behang. Het weefsel wordt vervolgens op de gewenste dikte en structuur aangebracht op een rol, zodat het als behang kan worden gebruikt.

Verschillende diktes en structuren

Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren, afhankelijk van de gewenste toepassing en uitstraling. Het behang kan variëren van een gladde structuur tot een meer grove structuur, afhankelijk van de gewenste uitstraling en eventuele oneffenheden in de muur. Daarnaast is het behang ook verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van 140 tot 200 gram per vierkante meter.

Kenmerken van Renovlies behang

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Renovlies behang staat bekend om zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het behang gaat lang mee en is bestand tegen slijtage, stoten en krassen. Bovendien is het behang gemaakt van milieuvriendelijke materialen, waardoor het een duurzame keuze is voor het renoveren en afwerken van muren.

Sterkte en scheurbestendigheid

Dankzij de structuur van het behang is Renovlies behang sterk en scheurbestendig. Het behang kan goed tegen beschadigingen en blijft langdurig mooi en strak op de muur zitten.

Brandwerendheid

Renovlies behang is brandwerend en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Dit maakt het behang een veilige keuze voor gebouwen waar brandveiligheid van groot belang is.

Eenvoudig te reinigen

Renovlies behang is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Vuil en vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Hierdoor blijft het behang er langdurig fris en schoon uitzien.

Voordelen van Renovlies behang

Verbergen van oneffenheden op de muur

Een van de grootste voordelen van Renovlies behang is het vermogen om oneffenheden op de muur te verbergen. Het behang creëert een glad en strak oppervlak, waardoor kleine scheuren, putjes en andere oneffenheden minder zichtbaar worden. Dit zorgt voor een perfecte basis voor het schilderen van de muren.

Versterken en verstevigen van de muur

Renovlies behang is een uitstekende manier om muren te versterken en te verstevigen. Het behang heeft een stevige structuur en kan dienen als extra bescherming tegen beschadigingen. Hierdoor kunnen de muren beter bestand zijn tegen stoten, krassen en slijtage.

Eenvoudig en snel aan te brengen

Renovlies behang kan door professionals en doe-het-zelvers eenvoudig en snel worden aangebracht. Met de juiste lijm en technieken kan het behang naadloos worden aangebracht op de muur. Dit maakt het behangen van de muren een relatief eenvoudige klus.

Overschilderbaar en aan te passen aan nieuwe interieurtrends

Renovlies behang kan worden overschilderd in elke gewenste kleur. Hierdoor is het gemakkelijk aan te passen aan nieuwe interieurtrends en veranderingen in smaak. Als je klaar bent voor een nieuwe look in je interieur, hoef je niet het hele behang te vervangen, maar alleen de muren opnieuw te schilderen.

Hygiënisch en hypoallergeen

Renovlies behang is een hygiënische keuze voor muren. Het behang is gemaakt van niet-giftige materialen en is hypoallergeen. Dit maakt het geschikt voor mensen met allergieën en astma. Bovendien is het behang gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het behang er fris en schoon blijft uitzien.

Toepassingen van Renovlies behang

Renoveren en opknappen van oude muren

Renovlies behang is bij uitstek geschikt voor het renoveren en opknappen van oude muren. Als je muren hebt met kleine scheuren, putjes of andere oneffenheden, biedt het behang een goede oplossing. Het behang zorgt voor een glad oppervlak en verbergt eventuele oneffenheden, waardoor de muren er weer als nieuw uitzien.

Afwerking van nieuwbouwwoningen

Ook in nieuwbouwwoningen wordt Renovlies behang veel toegepast. Het behang zorgt voor een mooie en strakke afwerking van de muren en maakt ze direct schilderklaar. Daarnaast versterkt en verstevigt het behang de muren, waardoor ze beter bestand zijn tegen beschadigingen.

Bedrijfsruimtes en kantoren

Renovlies behang wordt veel gebruikt in bedrijfsruimtes en kantoren. Het behang creëert een professionele uitstraling en is bestand tegen veelvuldig gebruik. Daarnaast kan het behang gemakkelijk worden aangepast aan eventuele veranderingen in het interieur, waardoor het een flexibele keuze is.

Commerciële en publieke gebouwen

Renovlies behang wordt ook veel toegepast in commerciële en publieke gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en gemeentehuizen. Het behang is sterk, duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik. Bovendien voldoet het behang aan de hoogste veiligheidsnormen, wat extra veiligheid biedt in openbare gebouwen.

Renovlies behang vs. Glasvezel behang

Verschillen in materiaal en structuur

Hoewel Renovlies behang en glasvezel behang vergelijkbare eigenschappen hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen in materiaal en structuur. Renovlies behang is gemaakt van fijne glasvezels die zijn samengeweven met een bindmiddel, terwijl glasvezel behang voornamelijk bestaat uit lange en dikke glasvezels. Dit verschil in materiaal en structuur zorgt ervoor dat Renovlies behang een gladdere en strakkere afwerking heeft.

Toepassingen en doeleinden

Renovlies behang wordt vaak gebruikt om muren glad te maken, oneffenheden te verbergen en de muren te versterken. Het behang biedt een goede basis voor het schilderen van de muren en kan eenvoudig worden aangepast aan nieuwe interieurtrends. Glasvezel behang wordt daarentegen vaak gebruikt om de muren te beschermen tegen beschadigingen en vocht. Het behang is ideaal voor gebouwen waar extra stevigheid en brandwerendheid vereist zijn.

Voor- en nadelen

Renovlies behang heeft verschillende voordelen ten opzichte van glasvezel behang. Renovlies behang heeft een dunnere en gladdere structuur, waardoor het gemakkelijker kan worden aangebracht en afgewerkt. Daarnaast is Renovlies behang overschilderbaar en geschikt voor het verbergen van oneffenheden. Glasvezel behang daarentegen is sterker en biedt meer bescherming tegen vocht en beschadigingen.

Renovlies behang vs. Vliesbehang

Verschillen in materiaal en eigenschappen

Renovlies behang en vliesbehang hebben enkele belangrijke verschillen in materiaal en eigenschappen. Renovlies behang is gemaakt van glasvezels die zijn samengeweven met een bindmiddel, terwijl vliesbehang voornamelijk bestaat uit papier- en textielvezels die zijn samengeperst. Dit verschil in materiaal zorgt ervoor dat Renovlies behang sterker en scheurbestendiger is dan vliesbehang.

Toepassingen en doeleinden

Renovlies behang wordt voornamelijk gebruikt om muren glad te maken, te verstevigen en te renoveren. Het behang is ideaal voor het verbergen van oneffenheden en biedt een goede basis voor het schilderen van de muren. Vliesbehang wordt daarentegen vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het creëren van een textuur of patroon op de muur. Vliesbehang is verkrijgbaar in verschillende dessins en is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen.

Voor- en nadelen

Renovlies behang heeft verschillende voordelen ten opzichte van vliesbehang. Renovlies behang is sterker en scheurbestendiger, waardoor het beter bestand is tegen beschadigingen en langer meegaat. Bovendien biedt Renovlies behang een glad en strak oppervlak, waardoor het ideaal is voor het schilderen van de muren. Vliesbehang daarentegen biedt meer mogelijkheden op het gebied van dessins en patronen, maar is minder stevig en duurzaam.

Hoe Renovlies behang aanbrengen?

Benodigde gereedschappen en materialen

Voor het aanbrengen van Renovlies behang heb je enkele gereedschappen en materialen nodig. Dit kan onder andere een behangtafel, behanglijm, een behangroller, een behangspatel en een stanleymes om het behang op maat te snijden.

Voorbereiding van de muur

Voordat je Renovlies behang kunt aanbrengen, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Dit betekent dat de muur schoon, droog en glad moet zijn. Eventuele oneffenheden, scheuren of gaten moeten worden gerepareerd voordat je het behang gaat aanbrengen. Daarnaast is het belangrijk om de muur te ontvetten en te gronden voor een optimale hechting van het behang.

Aanbrengen en afwerken van het behang

Het aanbrengen van Renovlies behang vereist enige precisie en techniek. Het behang moet zorgvuldig worden uitgemeten, op maat worden gesneden en met behulp van lijm op de muur worden aangebracht. Het behang kan met een behangspatel glad en strak worden gestreken, waarna eventuele luchtbellen kunnen worden verwijderd. Nadat het behang is aangebracht, kunnen de naden worden afgedekt met een naadroller en kan het behang worden overschilderd in de gewenste kleur.

Renovlies behang onderhouden en verwijderen

Reiniging en onderhoud

Renovlies behang is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Het behang kan worden schoongemaakt met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Hierdoor blijft het behang er langdurig fris en schoon uitzien. Het behang is ook bestand tegen schuren en krassen, waardoor het een duurzame keuze is.

Verwijderen van Renovlies behang

Als je het Renovlies behang wilt verwijderen, kan dit relatief eenvoudig worden gedaan. Het behang kan worden losgeweekt met warm water of een speciale behangafweekmiddel. Vervolgens kan het behang voorzichtig van de muur worden verwijderd met behulp van een behangspatel. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de muur niet te beschadigen tijdens het verwijderen van het behang.

Met Renovlies behang kan je op een eenvoudige en effectieve manier muren renoveren, verstevigen en verfraaien. Het behang biedt talloze voordelen, zoals het verbergen van oneffenheden, de versterking van de muur en de mogelijkheid om het behang aan te passen aan nieuwe interieurtrends. Daarnaast is Renovlies behang milieuvriendelijk, gemakkelijk te reinigen en hypoallergeen. Of je nu je oude muren wilt opknappen, een nieuwbouwwoning wilt afwerken of een commercieel gebouw een professionele uitstraling wilt geven, Renovlies behang is een uitstekende keuze. Met de juiste voorbereiding en technieken kan Renovlies behang eenvoudig en snel worden aangebracht en zorgen voor een duurzame en fraaie afwerking van elke muur.