Wat kost een traprenovatie? 

Als u opzoek bent naar een trap renovatie voor uw woning. Dan adviseren wij u altijd om rekening te houden met de volgende punten. De kosten voor een trap renovatie varieren van  1250 euro tot 3000 euro ongeveer. In het onderstaande artikel zullen wij dit grote verschil toelichten. 

Trap renovatie Floorplaza

Wat voor soort trap heeft u? 

Er wordt tijdens het maken van een prijsopgaaf rekening gehouden met de verschillende soorten trappen. U kan hierbij denken aan 3 meest voorkomende trappen:

Rechte open trap, open trap met een draai of een gesloten trap met een draai. De kosten voor de trappen is inclusief montage, materiaal en btw. Voor 13 a 14 treden en een rechte trap kan u denken aan 1250 euro. 

Wij maken in onderstaande prijzen kan u zelf een keuze maken. Als u liever voor de voordeligste optie gaat weet u welke service en trap u ongeveer kan verwachten. 

Voordeligste prijs trap renovatie: U heeft thuis een rechte trap zonder draai. Het materiaal waarmee u de trap wilt bekleden is laminaat. Dit kan geleverd worden in allerlei verschillende kleuren. Maak een afspraak om u te laten adviseren. 

Gemiddelde prijs trap renovatie: De meeste woningen in Nederland hebben een trap met een kwart of draai. Dit zorgt tijdens het uitvoeren van de trap renovatie voor iets meer werk en materiaal. Als u tijdens het renoveren van de trap ook de zijkanten/ wangen wilt aanpakken, dan zijn de kosten iets hoger. De gemiddelde prijs voor deze renovatie is 2000 euro. Bij deze renovatie wordt gebruik gemaakt van laminaat of vinyl. 

Hoogste prijs trap renovatie: Complete renovatie inclusief dichtmaken van een open trap. Als u een complete renovatie van uw trap laat uitvoeren dan ziet uw trap er compleet anders uit. Hierbij wordt er gebruik gebruikt van overzet tredes. Deze worden over de huidige traptreden geplaatst. Deze zorgen voor extra stevigheid en kunnen ervoor zorgen dat een krakende en piepende trap minder lawaai maakt. 

Hierbij worden de traptreden voorzien van overzet tredes, stootborden en trapwangen. De prijs voor het renoveren van de trap op deze manier is ongeveer 3000 euro. 

Bij het plaatsen van de trap kan u nog kiezen voor enkele extra opties. Deze opties zijn niet essentieel, maar kunnen het genot van uw nieuwe trap wel verhogen. De trap kan voorzien worden van anti-slip strips, trapmatten, verlichting of een nieuwe trapleuning. 

Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Wanneer je jouw ideale traprenovatie duidelijk voor ogen hebt, heb je daarnaast nog deze extra opties om je trap compleet te maken.
 
Wilt u de vloer van uw woning laten aansluiten bij de trap? Neem contact met Floorplaza voor een aanbod op maat.