skip to Main Content
Levertijd 1 tot 2 weken! Uniek aanbod van Houten vloeren Scherpste prijsgarantie Kom langs in de de Showroom

UTRECHT VLOERVERWARMING

Vloerverwarming doet meer dan alleen uw koude voeten verwarmen en is zeker geen overbodige luxe. Als je vloerverwarming vergelijkt met andere warmtebronnen zijn er talloze voordelen te noemen. Wat dacht u van een kostenbesparing op de energierekening of aan het bijkomstige voordeel van een prachtige vloer die u bij de aanleg van vloerverwarming kunt plaatsen.

De voordelen van Utrecht vloerverwarming op een rij:

 • Comfortabel: Doordat vloerverwarming berust op stralingswarmte wordt deze als uiterst comfortabel ervaren.
 • Energie besparend: Bij een lagere watertemperatuur haalt de cv-ketel een hoger rendement.
 • Waarde verhogend: Nu woningen van een energielabel dienen te worden voorzien, zal een lage temperatuur verwarming systeem er zeker toe leiden dat de woning eenvoudiger of voor een hogere waarde kan worden verkocht.
 • Veilig: Het gevaar van jezelf “branden” aan een hete kachel of cv-radiator behoort tot de verleden tijd.
 • Gezond: Mindere luchtcirculatie zal leiden tot minder stof in de lucht. Voor mensen met een allergie of cara is dit een groot pluspunt. Tevens is er een betereluchtvochtigheidbeheersing.
 • Hygiënisch: Geen schoonmaakproblemen. Denk hierbij aan stoffige convectorputten en/of radiatoren.
 • Esthetisch: Geen gaten in de vloer ten behoeve van een convectorput. Geen radiatoren of leidingwerk aan de muur.
 • Vrije inrichting: U hoeft bij de inrichting van de woning geen rekening te houden met radiatoren en/of convectorputten.
 • Vloerverwarming kan onder alle typen vloerbedekking worden toegepast: plavuizen, grint en natuursteen, maar ook onder hout, parket en laminaat.

Toepassingsmogelijkheden Utrecht vloerverwarming:

Vloerverwarming kan als hoofd- maar ook als bijverwarming worden aangelegd. De keuze tussen hoofd- of bijverwarming bepaalt de afstand tussen de verwarmingsbuizen.

 • Hoofdverwarming: Vloerverwarming wordt als hoofdverwarming gelegd als u ervoor kiest om alle radiatoren te verwijderen. Bij hoofdverwarming worden de buizen met een afstand tussen de 10 en 13 cm van elkaar geplaatst
 • Bijverwarming: Bij deze toepassing dient er, afhankelijk van de grootte van de ruimte, minimaal nog één radiator aanwezig te zijn. Bij deze manier van toepassen is de
  afstand tussen de buizen ca. 18 tot 20 cm.

Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur 1 tot 2 graden Celsius lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Wanneer u 1 graad lager stookt, vermindert u het energieverbruik al met 5 tot 6 procent!

Wilt u een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Afgeronde projecten

Back To Top