AdobeStock 467933572

Laminaat
vloeren

AdobeStock 467933572

Duurzame en budgetvriendelijke
laminaat vloeren bij Floorplaza

Om als landelijke allround woningrenovatie specialist aan klanten een zo gevarieerd mogelijk productaanbod vloerbekleding aan te kunnen bieden, beschikt Floorplaza in haar showroom te Utrecht ook over een grote collectie laminaat vloeren. Net als bij de houten vloeren zijn de laminaat vloeren van Floorplaza duurzaam en budgetvriendelijk. Laminaat vloeren, ook wel laminaat parket genoemd, zijn één van de populairste vloeren. Dit heeft voor een belangrijk deel te maken met de budget vriendelijke prijsstelling van laminaat vloeren. Zo kunt u bij Floorplaza al v.a. € 9,95 p.m2 hoogwaardige en duurzame ‘houten’ laminaat vloeren kopen. Met laminaat vloeren krijgt u het echte hout gevoel niet, maar het benadert het wel. Net als bij houten vloeren zijn laminaat vloeren in verschillende kleuren en motieven te krijgen.

Laminaat vloeren
zijn geen houten vloeren

Laminaat vloeren zijn als volgt opgebouwd: De basis van laminaat is een HDF – plaat (High Density Fibre Board). Deze plaat is watervast verlijmd. Op deze plaat komt een decorlaag met een transparante slijtlaag of ‘overlay’. Deze decorlaag is meestal een foto van hout of tegels die gedrukt wordt op papier. Dit papier wordt gedrenkt in melaminehars. Aan de onderzijde voorkomt een kwalitatieve tegenlaag het opstijgende vocht en vervorming van de panelen. In een pers worden de melaminelagen onder hoge druk en temperatuur, geperst op de HDF plaat. In de toplaag wordt bovendien nog een hout- of tegelstructuur geperst. Door deze geperfectioneerde druktechniek is laminaat bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. U haalt dus een “houten vloer” in huis, zonder dat hiervoor kostbare bomen gekapt hoeven te worden.

AdobeStock 462294908
AdobeStock 462294908
AdobeStock 329076168

Gebruiksklassen van laminaat vloeren

Wanneer u overweegt om in uw woning laminaat vloeren te laten leggen geef dan duidelijk aan voor welke vertrekken deze bestemd zijn, want de hardheid van een toplaag is bij laminaat vloeren een cruciaal element. Deze is van grote invloed op de vlekbestendigheid, slijtwaarde, krasweerstand, stootvastheid en gladheid.

We kunnen laminaat vloeren in 3 categorieën onderverdelen. Voor alle categorieën laminaat vloeren geldt, dat wij uitsluitend met laminaat vloeren werken van duurzame en hoogwaardige kwaliteit. Laminaat merken die wij u onder meer kunnen leveren zijn: Meister laminaat vloeren, Parador laminaat vloeren, Egger laminaat vloeren, Krono laminaat vloeren en tenslotte Floorplaza laminaat vloeren.

AdobeStock 329076168

Onze merken