De mogelijkheden voor wandafwerking voor de woonkamer zijn eindeloos. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Onze specialisten zijn ervaren in de beste wandafwerking voor uw woonkamer na een verbouwing. In dit blog vertellen we u meer over de verschillende soorten wandafwerking.

Wandafwerking

Wandafwerking bepaalt de sfeer van uw woonkamer. Door al die mogelijkheden, vinden we samen een passende afwerking die past bij uw voorkeuren en wensen. Het assortiment van Floorplaza bestaat uit: schilderwerk, sierpleister, renovliesbehang, granol, rustiekputz of spachtelputz. Ook kunnen wij muren stucen (zowel saus- als behangklaar). Uiteraard zijn de verschillende afwerkingen in meerdere kleuren of designs mogelijk. Stucen of sauzen komt het vaakst voor, dat komt omdat men dit het strakst vindt.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang kan een goede keuze zijn als wandafwerking in de woonkamer. Glasvezelbehang is niet alleen zeer sterk, maar ook schok- en scheurvast. Een ander voordeel is dat het materiaal gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt het behang ook in de gewenste kleur schilderen. Kortom, wil je de vrijheid om de kleur van je woonkamer te kiezen, dan is glasvezelbehang een prima keuze. Belangrijk detail is dat deze wandafwerking een structuur heeft van fijn tot ruw.

Renovlies behang

Renovlies behang is een ongestructureerd glasdoek behang. Dit type wandafwerking in de woonkamer heeft twee belangrijke voordelen: goedkoop en glad afgewerkt. Met het renovlies behang zien de muren van de woonkamer er heel strak uit. Renovlies behang wordt vaak gebruikt als vervanging voor stucwerk.

Sausklaar stucen

Sausklaar stucwerk is meestal iets duurder dan behangklaar stucwerk. Als je na het pleisteren de muren van je woonkamer wilt schilderen, raden we je echt aan om voor een sausklaar stucwerk te gaan. Op deze manier haalt u het maximale uit uw woning.

Behangklaar stucen

Geprepareerd behangpleister is geweldig voor uw muren, vooral als u al weet dat u uw woonkamermuren moet behangen na het pleisteren. Het grote voordeel van gepleisterd behang is het prijsverschil ten opzichte van gepleisterd pleisterwerk. Het verschil in tarieven is te wijten aan meer manuren en het oppervlak van de muren moet gladder zijn dan die voor behangpapier, vergeleken met pleisterwerk dat voor saus is voorbereid.

Zoveel smaken, zoveel keuzes

Het is je misschien opgevallen dat je woonkamer verschillende soorten wandafwerkingen heeft. De beste keuze voor wandafwerkingen in de woonkamer hangt af van uw persoonlijke smaak. We hebben ons best gedaan om de verschillende soorten wandafwerkingen voor je woonkamer zo goed mogelijk uit te leggen.

Langskomen in de showroom?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het lezen van dit blog? Neem dan contact op met onze specialisten. We verwelkomen u graag in een onze showroom in Utrecht. Houd onze blog in de gaten voor inspiratie, acties en nieuws van Floorplaza. Elke maand publiceren wij een nieuwe blog die u verder kan helpen om uw huis tot uw droomhuis te maken.